Foreningens formål er å arbeide for at Kvitholmen med fyr, bygninger og kulturlandskap skal være tilgjengelig for bruk for allmennheten og bli tatt vare på som kulturminne.

 Foreningen har ikke økonomisk formål. Eventuelle inntekter skal brukes til oppgradering/vedlikehold av Kvitholmen. Foreningen skal gjennom samarbeid med reiselivsnæringen legge til rette for en forsvarlig bruk av Kvitholmen.Foreningen skal også legge til rette for formidling av norsk kystkultur i undervisnigssammenheng i samarbeid med bl.a. Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal.

e-mail: kvitholmen@gmail.com

Bli medlem 2018/2019 :   Kontingent er for tiden kr 250 for enslige og kr 300 for familiemedlemskap. Lag og organisasjoner/Bedrift er kr 500. Innbetaling skjer til konto nr: 3932 01 12854. Du kan også benytte VIPS, vårt nr er 110851(søk etter dette nr under kjøp noe)

gamle kvitholmen

Leie, følg lenke under:

https://www.easynetbooking.com/customer/booking.php?hotel=390

 

Nyheter:

Kvitholmen har gått inn i vinterdvale, men nå snur sola og vi ser mot lysere tider. Snart er vi der ute igjen! Kvitholmens venner vil takke for følget i året som har gått.

Vi ønsker dere ei riktig god jul og et godt nytt år!

Nettside julehilsen

Holmen og de svorne vennene: RB 29.05.2015 Oddbjørn Harnes,Holmen og de svorne vennene

Jippi! Vi er i gang med ny sesong på Kvitholmen.

Årets første dugnad er på lørdag ( 18.april).
Båtavgang fra Gjengstøa kl 10.
På programmet: Ordne flytebrygga og landgang.
Rydde naust.
Koste gulv i fyret.
Vedlikehold på trebåten.
Får vi tid til mere, har vi ryddearbeid i bodene å tilby.

«Uten mat og drikke duger heltene ikke», så det blir
servert varm mat, kaffe og kaker.

Vi forventer ikke at all tid skal nyttes til arbeid. Det er like viktig å se seg rundt, nyte utsikten fra fyret og kjenne på våren.

Retur til Gjengstøa ca kl 15.

Har du ikke anledning på lørdag, blir det ny sjans 1. og eller 2.mai!

Hjertelig velkommen!

Tur til Dalsfjord Fyrmuseum 14. Juni

Hustad sogelag inviterer, medlemmer i Kvitholmens venner, til Dalsfjord Fyrmuseum søndag 14.juni 2015! Hovedoppgava til Dalsfjord Fyrmuseum er dokumentasjon og formidling av den sosiale historia til de som har vært med å bygge fyr, lykter, merker, fortøyningsfester og hamner – langs hele kysten, – helt fra 1825. Vi vil bla få et historisk tilbakeblikk om bygginga av Kvitholmen fyr. Pris kr 700,- som dekker busstur, ferge, omvisning på museet og middag. Påmelding til Toralf Thomassen tlf. 90164572 innen 28. mai – men «først til mølla» – bussen fylles! ——————————————————————————–

Kvitholmens Venner inviterer til sitt årsmøte/medlemsmøte onsdag den 19.november kl 19 på Vevang Skole. Håper så mange som mulig har anledning til å delta.Årsmøte Kvitholmens Venner 2014

Woorden nooit meer waar dan bij het regelen van een kamagra almere probleem. Spoor en hier de kans op bijwerkingen die kunnen optreden bij het dagelijks gebruik van generieke.

Under Kystens dag og friluftgudstjenesten fikk 3 barn sine navn der ute. Venneforeningen gratulerer! Kystens dag 8

Kystens Dag på Kvitholmen 9. Juni

Båtskyss, med avgang fra Kråkholmen starter kl. 10:00. Båtene går i skytteltrafikk fram til kl. 11:30. Returen fra Kvitholmen starter kl. 14:30. Salg av fiskekaker, kaffe, brus, sveler, kaker, kvikklunsj. Det blir også salg av t-skjorter og gensere med motiv fra Kvitholmen, samt medlemskap i Kvitholmens venner.Redningsskøyta ”Erik Bye” vil være til stede ved Kvitholmen. Åpen båt fra kl.12:00 til kl. 15:00. Forbehold hvis rednings-skøyta blir opptatt med andre oppdrag. Program: Kystens Dag 9.juni 2013 Kart til Kråkholmen: http kart.gulesider.pdf Kråkholmen

10 000 fra Farstad Skipping!

Farstad skipping har tildelt kr 10 000 til vårt prosjekt rensing av brønnvann! Dette setter vi stor pris på og vil gi oss vann av en slik kvalitet at det kan benyttes som drikkevann. Takk til Farstad Skipping for gaven!

Kystcamp 2011

Kystcampene som arrangeres for barn og unge er blitt en suksess. Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal, i samarbeid med Kvitholmens venner, tilbyr sommercamp på Kvitholmen i juli og august. For mer info: Kystcamp 2011

Her ligger en serie bilder tatt av flere av oss i Kvitholmens Venner.

Tusen takk til Sparebank 1 Nordvest avdeling Eide som sponset Kystens dag 2010 og Piren som vi nå har fått realisert. Dette skaper nye bruktsmuligheter for Kvitholmen. Vi gleder oss til å ta den i bruk fra 2011.

Fyret i ny drakt: Kystverket har pusset opp fyret utvendig i år, dette for å forhindre vanninntregning. For noen år siden tok vi det innvendig. Dette er et fyr fra 1841 seg verdig!

Smia er nå ferdig restaurert, se presentasjonen fra arbeidet. Det er virkelig noe å være stolte over!Smia et studium

GI DIN GRASROTANDEL TIL KVITHOLMENS VENNER

Gjennom å velge Kvitholmens Venner som din mottaker av Grasrotandelen, gir Norsk Tipping tilsvarende 5 % av innsatsen din til foreningen når du spiller registrert på Norsk Tipping sine spill! Registrer Kvitholmens Venner som mottaker på spillerkortet ditt hos kommisjonær eller på Norsktipping.no fra og med 1.mars 2009. Oppgi vårt organisasjonsnummer 988 456 934


Bilder                                                        

 11326250_1007299115954481_521221264_n11354777_1007303052620754_1880269987_n

KRANA er så godt som ferdig restaurert. Denne var i veldig dårlig forfatning men takket være stort pågangsmot av Toralf Tommasen med flere så er denne nå så godt som ny. Det stod riktig ille til og flere hadde vel gitt opp håpet om å få den satt i stand igjen. Utallige timer er brukt, nedmontering for ilandføring, nye deler laget, ut til fyrstasjonen igjen for så tilpassning og oppmontering + mønje og maling. ———————————————————————–

Endelig er et stort prosjekt nesten ferdigstilt og resultatet ble bare kjempe bra. Håper så mange som mulig kan få oppleve å stå på toppen av fyret for å nyte utsikten ut over Hustavika. Tusen takk til alle som har bidratt på ulikt vis for å få dette realisert. Nå gjenstår bare maling og dette håper vi å få utført på en av de første dugnadene.

——————————————–

Nå er vi endelig i gang med å få montert rekkverket på toppen av fyret, dette kommer til å stå ferdig ila uke19. Bildet viser Morten Smørholm som er i ferd med å bore 70 mm hull som skal holde rekkverket på plass.

Boring av hull oppe på fyret

————————————————————————-

Smia er så godt som ferdig reataurert så nå står maling for tur. Håper å få på et strøk med linoljemaling første dugnad. Se resultatet av arbeidet som er utført av nemningene Rolf Leirvik og Marius Jektvik her: Restaurering av smia 2007 ————————————————– Fortidsminneforeningen var på Kvitholmen i august der de fikk omvisning samt servering av rømmegrøt og spekemat. Vi setter stor pris på at fyrstasjonen blir brukt til slike arrangementer Bildet er et maleri som Trond Brekke har etter sin tippoldefar, Andreas Bernhad Brekke som var fyrvokter på kvitholmen fra 1864-1890. Historiegruppa i venneforeningen har arkivert bildet for oss. ————————————————— Bildet er fra ca 1950 og viser bilde av gamlefyret med lyktehus. Bildet har vi fått av Stig Heimen på Eide

//